NHL Stenden moet goed op je persoonsgegevens passen. Als er sprake is van een inbreuk op jouw persoonsgegevens is er sprake van een datalek. Dat moet zo snel mogelijk worden gemeld. Er staan hele hoge boetes op het niet melden van een datalek.

Wat is een datalek?
Bij een datalek gaat het altijd om persoonsgegevens die mogelijk zijn terechtgekomen bij de verkeerde personen. Denk bijvoorbeeld ook aan een hack in het studentinformatiesysteem. Maar ook:
– een verloren usb-stick of laptop
– een openstaande archiefkast
– een verkeerd verzonden e-mail met gevoelige gegevens
– een lijstje met gevoelige persoonsinformatie achtergelaten op de printer.
– Of aan gegevens die ontvreemd worden via  een phishingmail of ransomware.

Geef ’t door aan het Meldpunt Datalekken
NHL Stenden heeft een Meldpunt Datalekken waar je beveiligingsincidenten kunt melden. Misschien weet je zelf niet zeker of het een datalek betreft. Daarom bekijkt een team van specialisten iedere melding. Zij bepalen of het daadwerkelijk een datalek is, of dit gemeld moet worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en eventueel aan degene(n) van wie persoonsgegevens gelekt zijn. Bij twijfel kun je ook even contact opnemen met je Data Protection Counselor.


Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /www/datacare/html/wp-includes/formatting.php on line 4257
Geplaatst inOmgaan met gegevens