Computercriminelen gaan gewiekst te werk. Eén van hun trucs om persoonsgegevens van je te stelen, is het gebruik van een keylogger. Dit zijn vaak apparaatjes die lijken op een usb-stick. Deze plaatsen ze in de computer, waarna ze precies kunnen bijhouden wat je allemaal doet. Variërend van toetsaanslagen en inkomende- en uitgaande e-mails tot gemaakte en geopende documenten. Trouwens, ook mensen van wie je het niet verwacht, gebruiken keyloggers. Beschouw het als digitaal vandalisme. Maar wel een vorm die verstrekkende (privacy)schade opleveren.

Neem geen enkel risico
Ben jij aan het werk op een openbare computer? Of op een mobiel apparaat van iemand anders? En zit daarop een usb-stick aangesloten? Verwijder deze dan altijd voordat je aan het werk gaat. Betreft het bovendien een apparaat binnen NHL Stenden? Meld dit dan ook via het Meldpunt Datalekken van NHL Stenden.


Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /www/datacare/html/wp-includes/formatting.php on line 4257
Geplaatst inVeilige werkplek